Belső árnyékolók

A belső árnyékolók betekintés elleni védelmet nyújtanak A belső teret teszik kelemesebbé, könnyen szabályozható velük a bejutó fény mennyisége. Ugynakkor a külső árnyékolóknál kevésbé védenek a külső hőmérséklettől.Beltérre számos lehetőséget kínálunk árnyékolásra. Ezek: reluxa, roletta, szalagfüggöny, plisze, duett.

Belső árnyékolók 

Alkategóriák

 • Reluxák
 • Roletták

  Rolettának nevezzük azokat az árnyékoló berendezéseket, amelynek alapja, egy csőre csévélt textília.A textília anyaga portaszító réteggel ellátott pamut, poliészter, vagy PVC. Tulajdonságaik alapján lehetnek fényáteresztőek, fényzáróak, mintás, alupigmentált, reflexiós, illetve naphálós.Működésük szerint lehetnek rugós, gyöngyös-láncos, hajtókaros, esetleg motoros.Leggyakrabban tetőtéri ablakoknál alkalmazzuk, vagy keret nélküli, vagy keretes kivitelben.A keret nélküli esetben a rolettacső az ablak falcában van beszerelve, így lehúzáskor két függőleges csík takarás nélkül marad. A keretes változatnál ezek a rések is takarásba kerülnek, a helységben szinte teljes sötétséget érhetünk el.Más esetekben nyílászárók nyílószárnyára kerettel, vagy keret nélkül, illetve belső falsíkra függöny helyett.

 • Szalagfüggönyök

  A szalagfüggöny a hagyományos csipkefüggöny és sötétítőfüggöny előnyeit egyesíti magában, hisz a lamellák elforgatásával mindig a kívánt mennyiségű fényt ereszthetjük be.

 • Pliszék

  A pliszéfüggöny a legsokoldalubban használható belső árnyékoló. A szokványos nyílászárók mellett tetőterek és télikertek vízszintes vagy döntött üvegfelületeinél, boltíves, trapéz és háromszög alakú ablakoknál egyaránt alkalmazható.

 • Duettek

  A duett függöny a pliszé függöny kétrétegű változata. A szokványos nyílászárók mellett tetőterek és télikertek vízszintes vagy döntött üvegfelületeinél egyaránt alkalmazhatóak. A duett függöny előnye, hogy a zsinórzat rejtve marad.